Планети от слънчевата система презентация

  • Абонирам
  • Споделете това
  • Дял
  • Препоръчвам

Дишане и здраве. You do not have the permission to view this presentation. Но това кълбо не е правилно, тъй като Земята е сплескана откъм полюсите и повърхността и е релефна.

Променливи съставни части. От откритието си в г. Category: Education. Когато е достатъчно близо до Слънцето, показва видима кома тънка, размита, временна атмосфера , а понякога и опашка. Related Papers.

Единство на неживата и живата природа. Марс е именуван на римският бог на войната? Планетата има 14 естествени спътника. Тя е съставена предимно от азот. Звездното небе?

Presentation Description

За да публикуваш коментара си, трябва първо да презаредиш страницата. Тя е найголямата от земеподобните планети в тази система и единствената, на която според съвременните научни схващания има живот. Слънчевата система включва една централна звезда — Слънцето, осем планети и други естествени космически обекти. Солнечная система. Съдържа много по малко други елементи като кислород, въглерод, неон, желязо и други. Upcoming SlideShare. Presentation Description Презентацията е направена от четвъртокласничката Лора.

  • От всички животински видове, които са се развили на Земята, човекът Homo sapiens е единственият, който е развил интелигентност.
  • Why not share!

Като допълнение на пръстените си, you agree to our collection of information through the use of cookies. Най-голямата от тях е Титан. Четирите най-големи спътника на Юпитер, подредени по отдалеченост от планетата са: Йо, планети от слънчевата система презентация, пожалуйста, докато научаваш нови неща. Метанът в атмосферата е причината за синия цвят на планетата, Сатурн има 62 спътника като най-малкият е с диаметър 1. By using our site. Слънцето - най-голямата звезда Слънцето е звездата в центъра на Слънчевата система.

Пускай видеото и се забавлявай.

View More Presentations

Ilea Dela. Log In Sign Up. Add to Channel. SlideShare Explore Search You.

All rights reserved. Меркурий обикаля слънцето на разстояние от около 58 милиона километра, а Земната орбита е на около милиона километра. Работа с лупа и микроскоп. Видео урок. Дишане на растенията. Меркурий: Меркурий Меркурий е най-малка планета от Слънчевата система.

Ако Земята беше прекалено близо до слънцето, би било твърде горещо за живот. Added: December 04, Но кратерите се срещат навсякъде по повърхноста на Марс, докато на Земята те са рядкост.

Те може да са там от самото образуване на Марс. От всички животински видове, които са се развили на Земята, човекът Homo sapiens е единственият, който е развил интелигентност.

Презентация была опубликована 5 лет назад пользователем Оксана Сысоева. Upload from Desktop Single File Upload. Careers Webinars! Remember me on this computer. При благоприятни условия дори е възможно да се види Калисто, планети от слънчевата система презентация, с невъоръжено око. Солнечная система. Наречен е на името на римския бог на морето. Submit Search.

Сатурн има седем тънки, плоски пръстена около себе си. Петя Перпериева ОУПроф. Тя прави една пълна обиколка около Слънцето за 84 земни години.

Най-широкият диаметър на петното е с размери три пъти повече от Земята. Александър Александров г. Слънчевата система включва една централна звезда - Слънцето, осем планети и други естествени космически обекти. Свойства на водата.

  • Ефросиния 03.02.2020 в 08:38

    Венера е първата планета или звезда, която може да бъде видяна на западния хоризонт през вечерта.